Om oss

Om Svenska Blockflöjtsförbundet

Svenska blockflöjtsförbundet är ett nationellt nätverk för blockflöjtspedagoger och blockflöjtister där vi samlar vår gemensamma kunskap, lägger upp utbildningar, kurser, fortbildning etc på hemsidan och möts kring gemensamma frågor. Vi arbetar även med fortbildning och kurser för våra elever.

 

Bankuppgifter

Betalningsmottagare: Svenska Blockflöjtsförbundet
Bankgiro: 5870-8561
BIC: HANDSESS
IBAN: SE7760000000000612091562

Medlemsavgift för 2024: 200:-
Glöm ej att ange namn, mejladress och hemort när du betalar medlemsavgiften. 

 

Styrelsen

Jonas Olvedal
Jonas är blockflöjtslärare på Solna och Sollentuna kulturskolor.  Frilansar som blockflöjtist så ofta jag hinner. Är utbildad  vid Karlsatds Univeritet, Musikhögskolan Ingesund och har kantorsexen från Stora Sköndals Högskola. Älskar att spela på mina blockflöjter, senaste projektet jag spelade med var Camerata Mandolino Classico.

 

 

 

 

 

Emelie Roos
Emelie bor i Skåne och är  verksam som musiker och pedagog.  Hon spelar mycket med sin ensemble Höör Barock och sin man Dohyo Sol i Duo SolRoos. Emelie är lärare i blockflöjt och ensemble  på Höörs musikskola, på gymnasiet Malmö Latins estetiska program, samt i blockflöjtsmetodik på Musikkhögskolan i Malmö. Ibland  även på St Sigfrids folkhögskola i Växjö. På somrarna undervisar Emelie på Tidig musik-kursen i Huaröd och på Glimåkra Blockflöjtsdagar, som hon också arrangerar tillsammans med tre kära kollegor. Musikteater för barn och gregoriansk sång är annat som Emelie sysslar med, förutom arrangerandet av barockfestivaler hemma i byn Höör. Läs mer på www.emelieroos.com

 

Jana Langenbruch
Jag är blockflöjtslärare på Haninge Kulturskola och frilansar som blockflöjtist och barockoboist. Jag har studerat på musikhögskolorna i Düsseldorf, Stockholm och Basel. 2012 vann jag den internationella blockflöjtstävlingen i Nordhorn. 2014 var jag medlem i European Union Baroque Orchestra. Jag har uppträtt i många europeiska länder och i Japan. Jag älskar mina instrument och att man kan spela så mycket repertoar i många olika sättningar och i olika sammanhang. Jag har spelat i konsertsal, på slott, på förskola och skola, i kyrkor, i bibliotek, på äldreboende och i vardagsrum. www.janalangenbruch.n.nu

 

 

Johan Areskoug
En katt bland hermelinerna - föreningens första kassör är inte blockflöjtspedagog (långt därifrån) men dock en pensionerat och passionerad barockmusikfreak som börjat spela blockflöjt på riktigt som gamla dar (mina första lärare var Per Gross och Kristine West). Bor i Stockholm där jag regelbundet spelar i två olika blockflöjtsensembler. Är notfiskal i den ena och letar ständigt och nyfiket efter nya blockflöjtsarrangemang på nätet. Jag har faktiskt laddat upp två egna bidrag på imslp.org med benägen hjälp av Christian Mondrup. Undrar bara hur jag skall hinna med att få spela all härlig blockflöjtsmusik?

 

Pia Brinkmann Stenhede
Pia är uppvuxen i södra Tyskland, har studerat blockflöjt vid musikerlinjen på Musikhögskolan i Göteborg. Hon arbetar som frilansmusiker och lärare vid olika institutioner i både Sverige och Tyskland. Hon är även medlem i Ambra Consort (http://www.ambraconsort.com/), Flauto Speranza och tyska Flauto Dolce. Huvudarbetsplatsen är för närvarande Kulturskolan i Lerum där hon leder större projekt inom barock-, nykomponerad- och folkmusik.

 

 

 

Kristina Larsson
Utbildad vid Musikhögskolan Ingesund och undervisar i blockflöjt på Örebro kulturskola. Samarbetar gärna med olika konstformer och ämnen och vill att blockflöjten ska synas i många sammanhang. Ensemblespel är viktigt för mig och mina elever, man lär tillsammans och lär känna varandra samtidigt. Borduner och multifoner ligger kanske närmast mitt hjärta om jag måste välja, men det måste jag som tur är inte!

 

 

Agneta Kazen

Jag har gått lärarutbildningen på Ingesunds musikhögskola och musikerutbildningen på musikhögskolan i Malmö. Där har jag också gått det som kallades barocklinjen. Sen har jag också varit utbytesstudent i Odense. Jag har också gått kantorsutbildning och körmagister. 

Jag arbetar som blockflöjtslärare på Musikhögskolan Ingesund där jag har ämnen som, enskild lektion, ensemble, kammarmusik, gemensam lektion osv. Jag har en liten tjänst i sv kyrkan i värmland och nu har jag också fått blockflöjtstjänsten i Kils kulturskola. Att få undervisa allt från nybörjare till duktiga blockflöjtister som utbildar sig till lärare är fantastiskt! Jag vill alltid utveckla, utvecklas, peppa, undervisa, förmedla vidare, bygga upp, musicera, beröra, köpa nya flöjter och framför allt vara stolt blockflöjtist!