Konserter & Kurser

Vill du tipsa om något som ska med i listan maila namnet på eventet, tid, plats, evtl kostnad och gärna en länk till eventet! [email protected]

 

2024:

Side by Side Early Music blir tyvärr inte av 2024. Men det blir en kurs med Anders Renberg och dansgruppen Fioretta i Lerum som ligger 3 mil utanför Göteborg den 14-16 juni 2024.
EARLY MUSIC LERUM
Kursen riktar sig till ungdomar 12-26 år som är intresserade av att spela musik från medeltiden och renässansen. 
Här kan man anmäla sig till kursen (sista anmälningsdag är 8:e april):
https://vastragotaland.rum.se/2024/early-music-lerum-ett-daglager-14-16-juni/

 

Sommarkurs på Birka: Vecka 26, 24/6-28/6-2024
Huvudgrupperna är stråkinstrument och blockflöjter. Vi vänder oss till musikanter i alla åldrar, från barn till pensionärer, till mindre försigkomna och mer avancerade, till amatörer, musiklärare och musikstuderande. Kursen förutsätter att varje deltagare kan läsa noter och har en grundläggande färdighet i att spela sitt instrument. Således vänder sig inte kursen till rena nybörjare.
Mer information: https://birka.fhsk.se/utbildningar/sommarkurser/familjemusikveckan/

 

Glimårkra Blockflöjtsdagar 7-11 augusti 2024: 

Fem dagars sommarkurs i norra Skåne med ensemblespel, workshops, masterclasses, konserter, bad och andra lägeraktiviteter. Deltagarna får undervisning och inspiration av erfarna blockflöjtister och pedagoger. 

Lägret består av två delkurser: 
-Ensemblekursen som riktar sig till de som är tolv år och uppåt. Här spelar deltagarna i både stora som små ensembler med musik från blandade genrer. 
-Solokursen, riktar sig till dem som studerar eller är intresserade av att studera en högre musikutbildning med blockflöjt.


Glimåkra Blockflöjtsdagar startade 2016 och arrangeras av Blockflöjt Skåne i samverkan med den ideella föreningen Flautissimo. Blockflöjt Skåne drivs av Kulturskolan Lund, Höörs Kulturskola och Malmö Kulturskola, med stöd av Regional Kulturskola och Kulturrådet. Bakom projektet ligger projektledarna Pia Loman, Annie Lönngren, Sofia Nelson och Emelie Roos.

 

 

På gång VT 2023:

Sidebyside earlymusic:

anmälan senats den 13 april!

https://www.sidebysidegoteborg.se/early-music

 

Sommarkurser 2023: 

Familjemusikveckan som tidigare varit på BäckedalsFHSK

kommer i år att vara v 26 på BirkaFHSK.

https://birka.fhsk.se/utbildningar/sommarkurser/familjemusikveckan/

 

Glimåkra blockflöjtsdagar går av stapeln den 8-12 augusti.

https://www.blockflojtskane.se/glimakra-blockflojtsdagar/

 

20-23 juli Tidig musik-kursen i Huaröd. Blandade tidiga instrument. Vi spelar i pitch 415 hz. Blockflöjtsinstruktör Emelie Roos länk: https://usercontent.one/wp/qihu.se/wp-content/uploads/2023/04/Tidigmusik-kurs-2023.pdf