Nybildat blockflöjtsförbund

Några engagerade blockflöjtspedagoger har under det senaste året träffats digitalt för att prata ihop sig om en framtida förening. Emelie Roos är initiativtagare och vi ringer varandra en eftermiddag i juni.

 

Många känner att det saknas en samlande källa som har den övergripande paraply-funktionen för blockflöjtshändelserna i Sverige. ”Det är mycket som händer - men vet alla om att det händer?” Säger Emelie i vårat samtal. Detta hoppas den nya föreningen, Svenska Blockflöjtförbundet, jobba med. På en hemsida samla kurser, konserter och andra aktiviteter. Samtidigt skapa ett pedagogiskt forum för blockflöjtspedagoger, musiklärarstudenter och musiker.

När vi pratas vid har föreningen bildad en styrelse och precis fått organisationsnummer och bankkonto. Hemsidan är näst på tur och den hoppas föreningen vara publicerad under hösten. Flera möten har redan skett och nu ses styrelsen regelbundet för att arbeta med framtidsplaner.

Vi snackar lite minnen om gamla blockflöjtsläger och hur viktigt det är för barn-, ungdomar och äldre blockflöjtister att faktiskt träffas och känna att man inte bara spelar själv hemma på kammaren. Vi är inte extremt många men vi är ändå ett helt gäng som älskar Blockflöjt.

Föreningen vill också arbeta för ett större och tajtare nätverk mellan blockflöjtspedagoger. Emelie som själv verkar i Skåne vill gärna skapa en kontakt med lärare i övriga Sverige och hon hoppas och tror att många känner samma sak.


Men får inte vi entusiaster vara med i föreningen?
Hemsidan ska fungera som en källa för alla som spelar blockflöjt, på så sätt är detta för hela blockflöjts-Sverige. Som första aktivitet planeras bland annat en Blockflöjtsfrossa i Ingesund under höstlovet 2023. I dagsläget är medlemskapet i föreningen riktad till just pedagoger, blivande pedagoger och musiker, detta för att klara av en start-up och komma igång på ett lagomt engagerat sätt. Detta tycker undertecknad låter klokt, det är inte helt lätt att driva förening idag och stegvis utveckling är hållbart i längden.

Hur stor ska föreningen blir?
Vi bubblar lite olika tankar och idéer och inser snabbt att det finns massor man kan göra och massor av inspiration att plocka upp och in i verksamheten, nu är fokus hemsidan och att sprida ut bland pedagoger att förbundet är bildad. Kontakt med förbundet kan du redan nu ta genom mejl.

 

Stort lycka till önskar vi!

 

 

Styrelsen från vänster: Pia Brinkmann Stenhede (ledamot), Kristina Larsson (ledamot), Johan Areskoug (ledamot), Jana Langenbruch (ledmot), Emelie Ross (sekreterare), Jonas Olvedal (ordförande), Agneta Kazen (ledamot).

 

Mejl:

[email protected]

23 Aug 2022